Το Δάσος του Λεκατσά

Αξιοθέατα

Το Δάσος του Λεκατσά είναι ένα μοναδικού φυσικού κάλλους αισθητικό δάσος σε υψόμετρο 500 μέτρων.

Ιδανικό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία και τις στιγμές ηρεμίας και γαλήνης στη φύση. Το αισθητικό δάσος Λεκατσά χαρακτηρίζεται ως πλατανόδασος-δρυοδάσος. Είναι κατάφυτο από πλατάνια, βελανιδιές, κυπαρίσσια, σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και διαμορφωμένους φυσικούς διαδρόμους ανάμεσά τους για μία μοναδική φυσιολατρική εμπειρία.

Το διασχίζει σε αρκετά σημεία του ο ποταμός Αρέθων, ο οποίος εκβάλλει στην Καστροσυκιά, δημιουργώντας έτσι μία φυσική περιπατητική διαδρομή, σε ένα μέρος που αποτελεί και καταφύγιο θηραμάτων.

Εντός του δάσους βρίσκεται η μονή Αγίας Τριάδος Φανερωμένης, Λεκατσά. Η παλαιά μονή ήταν κτισμένη τον 8ο-9ο αιώνα στην κορυφή του βουνού και ήταν αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου.

Η νέα μονή σήμερα είναι κτισμένη σε χαμηλότερη θέση και η παράδοση θέλει τον Κοσμά τον Αιτωλό να περνάει από εκεί το 1777 και να προκαλεί με τη διδασκαλία του τη δημιουργία της, σύμφωνα με την τοπική προφορική αφήγηση που περνά από γενιά σε γενιά.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το δάσος Λεκατσά απέχει 34 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από την Ε.Ο. Αρχαγγέλου-Νεράιδας (στροφή στο σημείο “Κάτω Μυρσίνη”) και διαμέσου της επαρχιακής οδού Μυρσίνη/Μεγαδέντρο – Λεκατσά

Υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από το δάσος στα χωριά Μυρσίνη/Μεγαδέντρο

Στην θρησκευτική γιορτή του Αγίου Πνεύματος οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν πανηγύρι στο δάσος

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή