Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας

Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσεία

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας είναι ένας χώρος πολιτισμού που αποτελεί μία χρονομηχανή, η οποία σε μεταφέρει στην πλούσια λαϊκή παράδοση των μικρών χωριών του Δήμου Πρέβεζας.

Φτιαγμένο με μεράκι και συγκίνηση από την προσφορά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής το λαογραφικό μουσείο της Καμαρίνας, που στεγάζεται στο παλαιό κοινοτικό γραφείο του χωριού, είναι ένα δείγμα του αγώνα της καθημερινής επιβίωσης των κατοίκων, που “πάλευαν” με τη γη και τα στοιχεία της φύσης για να καταφέρουν να ζήσουν και να προκόψουν.

Ο επισκέπτης βρίσκεται εμπρός σε μία βιωματική εμπειρία, που εκτυλίσσεται μπροστά του και αφορά τα ντόπια επαγγέλματα που τείνουν να εκλείψουν πλέον στον 21ο αιώνα, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για την καλλιέργεια της γης και την κτηνοτροφία, καθώς και τα σκεύη της καθημερινότητας και της διασκέδασής τους.

Άροτρα, πέτρινοι φούρνοι, οικιακά σκεύη, αργαλειός, παλαιά ραδιόφωνα, νομίσματα, αποστακτήρες, υφαντά και πλούσια εκθέματα, αποδεικνύουν πως πολιτισμός-παράδοση-οικονομία ήταν το τρίπτυχο επιβίωσης μίας άλλη εποχής.

Στο μουσείο αξίζει κάποιος να δει και τη συλλογή από παραδοσιακές στολές.

Τα ήθη και τα έθιμα των ορεινών χωριών πέριξ του Ζαλόγγου, αποτυπώνονται ιδανικά στο Λαογραφικό Μουσείο της Καμαρίνας.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2682052512

Η Καμαρίνα απέχει από την Πρέβεζα 25 χλμ. (πρόσβαση μέσω της Ε.Ο. Αρχαγγέλου-Νεράιδας)

Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν καταστήματα εστίασης (καφενεία-ταβέρνες)

Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στο λαογραφικό μουσείο με επίσκεψη στην Αρχαία Κασσώπη και το Μνημείο του Ζαλόγγου, που απέχουν 2-3 χιλιόμετρα από το χωριό της Καμαρίνας

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή