Δημοτική Πινακοθήκη “Γιάννης Μόραλης”

Αξιοθέατα

Επιβλητικό ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας στέκει το κτίριο της “Οικίας Αθανασιάδη”, όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη “Ιωάννης Μόραλης”.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα πρεβεζάνικης αστικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, που άνηκε σε έναν πρωτοπόρο εκπαιδευτικό της Πρέβεζας, ο οποίος έζησε στα χρόνια προ της ενσωμάτωσης με το Ελληνικό Κράτος, τον Αθανάσιο Αθανασιάδη. Αργότερα είχε τη χρήση πανδοχείου και στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Δήμος Πρέβεζας αγόρασε το κτίριο με σκοπό να το κάνει Λαογραφικό Μουσείο.

Ο Δήμος Πρέβεζας του έδωσε τη μορφή δημοτικής πινακοθήκης από το 2010 και τη σύγχρονη ονομασία του “Ιωάννης Μόραλης”, από τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο ο οποίος έζησε στην Πρέβεζα το χρονικό διάστημα 1922-1927.

Από το 2012 η δημοτική πινακοθήκη φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, εικαστικές δημιουργίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, που “κεντρίζουν” το ενδιαφέρον του επισκέπτη, ο οποίος αγαπά τις τέχνες και μαρτυρούν πως η Πρέβεζα “κουβαλά” μεγάλη και ιστορική πολιτισμική κληρονομιά.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Προσβάσιμος χώρος με τα πόδια ή ποδήλατο.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2680 25325 για τις ώρες και το πρόγραμμα λειτουργίας.

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή