Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσεία

Στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας ο επισκέπτης συναντά το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης. Το Μουσείο αποπερατώθηκε το 2009 και αντικατέστησε το Παλαιό Μουσείο της Νικόπολης, το οποίο βρισκόταν εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νικόπολης.

Η έκθεση του Μουσείου αφορά αποκλειστικά στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, είναι δομημένο σε διαδρόμους και θεματικές ενότητες, ενώ γίνονται αναφορές σε όλες τις προσωπικότητες (με κορυφαία εκείνη του Σωτήριου Δάκαρη) που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της αρχαίας πόλης.

Ο επισκέπτης “ταξιδεύει” στο χρόνο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του και της περιήγησής του στο Μουσείο, παρατηρώντας την ιστορική “αλυσίδα” της πόλης-σύμβολο της νίκης του Οκταβιανιού στο Άκτιο, η οποία έγινε θρησκευτικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της εποχής, αλλά και παρήκμασε.

Τα εκθεσιακά ευρήματα είναι μοναδικά, γεγονός που μαρτυρά τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Στο Μουσείο, συνολικής επιφάνειας 2.150 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 20 περ. στρεμμάτων, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Πρέβεζας, διοργανώνονται επιστημονικές ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που επιχειρεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων, δημιουργώντας έναν ολιστικό πνεύμονα πολιτιστικής ανάπτυξης με σημείο αναφοράς το ίδιο το Μουσείο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Θερινό Ωράριο

08:00 – 20:00, καθημερινά, εκτός Τρίτης

Χειμερινό Ωράριο

08:30 –15:30, καθημερινά

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4

Το ανωτέρω εισιτήριο αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης (ΑΜΝ) και τον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης.

Πληροφορίες:

26820 89892

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή