Αρχαία Κασσώπη

Αρχαιολογικοί χώροι & Μουσεία

Η Κασσώπη αποτελεί την αρχαία ελληνική πόλη με την ομορφότερη θέα. Ένα πραγματικό φυσικό “μπαλκόνι” όπου ο επισκέπτης χάνεται στη μαγεία της ποικιλομορφίας των τοπίων.

Οι ιδρυτές της Αρχαίας Κασσώπης στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. διάλεξαν προσεκτικά την τοποθεσία. Μία τοποθεσία φυσικά οχυρή, σε 650 μέτρα υψόμετρο, κάτω από τους απόκρημνους βράχους του όρους Ζάλογγο και με προσανατολισμό την ευζωία των κατοίκων.

Η Κασσώπη διαθέτει εντυπωσιακή αρχαία αρχιτεκτονική, καθώς είναι χτισμένη με το Ιπποδάμειο σύστημα και χωρίζεται σε 20 παράλληλους δρόμους, τους “στενωπούς”. Οι Κασσωπαίοι, ένα κατ’ εξοχήν ηπειρωτικό φύλο, δημιούργησαν ένα σπουδαίο οικονομικό και εμπορικό κέντρο, που διάθετε πολιτική αγορά, πρυτανεία, δύο θέατρα, ξενώνα, ναούς λατρείας και δικό της νομισματοκοπείο. Ειδικά το μεγάλο αρχαίο θέατρο της Κασσώπης είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Η πόλη καταστράφηκε το 167π.Χ. από τους Ρωμαίους και ερημώθηκε οριστικά το 31π.Χ. όταν οι εναπομείναντες κάτοικοι μεταφέρθηκαν με τη βία ως έποικοι της νεοσύστατης από τους Ρωμαίους Αρχαίας Νικόπολης.

Στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος ξεπροβάλλει μέσα από πανέμορφες συστάδες δέντρων, ο επισκέπτης περιηγείται μέσα σε εντυπωσιακά ευρήματα της αρχαιότητας, τα οποία σώζονται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πάντα μία καταπληκτική θέα.

Από τις λίγες αρχαίες πόλεις, όπου ο επισκέπτης της μπορεί πραγματικά να αισθανθεί πως ήταν η ζωή στον αρχαίο κόσμο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω του επαρχιακού δρόμου που συνδέει την Καμαρίνα με το Μνημείο του Ζαλόγγου.

Απέχει 27 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας (πρόσβαση μέσω της Ε.Ο. Αρχαγγέλου-Νεράιδας).

Στην Καμαρίνα (απόσταση 2χλμ.) υπάρχουν καταστήματα εστίασης (καφενεία-ταβέρνες).

Ωράριο:08:30 – 15:30, καθημερινά, εκτός Τρίτης

Εισιτήρια: 3 € (ολόκληρο), 2 € (μειωμένο)

Πληροφορίες: 26820 51010, 26820 89892

 

Share:
Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή