Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας

Δραστηριότητες

Το ιππικό πάρκο βρίσκεται στην Πρέβεζα ,πριν το Νεοχώρι, στην περιοχή Ταράνα. Σε ενα κτήμα 10 στρεμμάτων έχουμε δημιουργήσει τους απαραίτητους χώρους για την ευζωία και την ασφάλεια των αλόγων μας. Τα άλογα μας έχουν την ευκαιρία να περνούν μεγάλο διάστημα της ημέρας ελεύθερα και σε συνδυασμό με την περιποίηση και την γενικότερη φροντίδα τους δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια αρμονική συνεργασία με τον άνθρωπο. Ο υπεύθυνος του Ιππικού Πάρκου , κος Άγγελος Στύλος είναι πιστοποιημένος προπονητής από τη διεθνή ομοσπονδία ιππασίας (FEI Level 1 coach) , ενώ σαν φυσικοθεραπευτής έχει ειδικευθεί στην ιπποθεραπεία και τη θεραπευτική ιππασία.

Τι παρέχει

-Μαθήματα ιππασίας για παιδιά και ενήλικες

Περιλαμβάνουν ιπποκομία ,θεωρητικές γνώσεις για την φροντίδα του αλόγου και ιππική εκπαίδευση. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 30’ ή 50’.

-Θεραπευτική ιππασία και ιπποθεραπεία

Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 30’.Απευθύνεται σε άτομα με νοητικά και κινητικά προβλήματα, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους , χρησιμοποιώντας σαν θεραπευτικό μέσο το άλογο. Ενδεικτικά τα οφέλη μπορεί να είναι βελτίωση της ισορροπίας, προώθηση ή βελτίωση της βάδισης, ομαλοποίηση μυικού τόνου, κοινωνικοποίηση, βελτίωση προσοχής και επικοινωνίας κ.α.

-Περίπατοι

Απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες χωρίς να προαπαιτείται κάποια εμπειρία ή εκπαίδευση. Για τα μικρότερα παιδιά οι περίπατοι πραγματοποιούνται μέσα στο στίβο,ενώ για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες υπάρχει η δυνατότητα διαδρομών στη φύση, φτάνοντας μέχρι τη θάλασσα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Περιοχή: Νεοχώρι Πρέβεζας (περιοχή Ταράνα)

τηλ. επικοινωνίας: 6938 365526

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή