Ποταμός Αχέρων

Αξιοθέατα

Ο ποταμός Αχέροντας είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που σχηματίζει μία υπέροχη διαδρομή και ένα σχεδόν… απόκοσμο φαράγγι στις απολήξεις των βουνών της Παραμυθιάς και του Σουλίου.

Ο επισκέπτης μέσα από ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, έρχεται σε επαφή με τα παγωμένα και καθαρά νερά του μυθικού ποταμού Αχέροντα, βιώνοντας μία εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού, που δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Από την “Χαράδρα του Αχέροντα” που ξεκινά από την γέφυρα των Σερζιανών Ιωαννίνων και καταλήγει στην τοποθεσία “Σκάλα Τζαβέλαινας”, ο ποταμός δημιουργεί μικρούς νερόλακκους και λίμνες, ενώ σε άλλα σημεία είναι ορμητικός, περιστοιχισμένος από μεγάλους όγκους βράχων και απότομες πλαγιές.

Ταυτίζεται έτσι το φαράγγι με τον μυθολογικό και αρχαιολογικό όρο “Πύλες του Άδη”.

Κοντά στο χωριό Βουβοπόταμος του Δήμου Πάργας, συναντούμε τις “Πηγές του Αχέροντα”, ενώ ο Αχέροντας συναντά το Ιόνιο Πέλαγος στο χωριό Αμμουδιά.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο βιότοπος “Δέλτα και τα Στενά του Αχέροντα” καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Πρέβεζας και ένα μικρό τμήμα του νότιου άκρου του νομού Θεσπρωτίας: Τη δυτική πλευρά αποτελούν οι ακτές του Ιονίου πελάγους, ενώ την ανατολική της τα Στενά του Αχέροντα και ο ορεινός όγκος των νότιων απολήξεων των βουνών του Σουλίόυ και της Παραμυθιάς.

Η τοποθεσία “Πηγές του Αχέροντα” απέχει 1χλμ από το χωριό Γλυκή Θεσπρωτίας και 2χλμ από το χωριό Βουβοπόταμος του Δήμου Πάργας.

Αποτελεί ιδανικό μέρος για rafting, ιππασία, πεζοπορία στο χαραγμένο μονοπάτι και δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Υπάρχουν cafe’ και καταστήματα εστίασης στο σημείο “Πηγές του Αχέροντα”.

Πανοραμική θεά του Φαραγγιού και της κοιλάδας υπάρχει από τα ορεινά σημεία της δημοτικής ενότητας Λούρου.

Πρόσβαση στις “Πύλες του Άδη” μέσω της επαρχιακής οδού Λούρου-Σερζιανών.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα χωριά του ιστορικού Σουλίου.

Το καλοκαίρι υπάρχουν μουσικά φεστιβάλ στις περιοχές της Γλυκής και των χωριών της Λάκκας Σουλίου, κατά μήκος του Αχέροντα.

Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή