Αμβρακικός  Κόλπος

Αξιοθέατα

Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένα από τα εθνικά πάρκα της Ελλάδας, ασύγκριτης ομορφιάς και σπουδαιότητας που προστατεύεται από την εγχώρια και κοινοτική νομοθεσία.

Εκατοντάδες είδη χλωρίδας και πανίδας ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας, πανέμορφοι χρωματισμοί στα ύδατα ανά περιοχή, ιστορική και πολιτισμική αξία, διάσπαρτα μνημεία, πόλεις και χωριά που απλώνονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, συνθέτουν ένα οικοσύστημα που πρέπει να αποτελέσει εμπειρία για κάθε επισκέπτη του Νομού Πρέβεζας.

Ένας κόλπος που είναι κάτι σαν… λιμνοθάλασσα, μοναδική συνθήκη στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η θέαση των δελφινιών στον Αμβρακικό Κόλπο, αλλά και η δοκιμή της πλούσιας γαστρονομίας που απορρέει από αυτόν, με σήμα-κατατεθέν την περίφημη γαρίδα ή το ελληνικό “χαβιάρι”, το αυγοτάραχο.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μπορείτε να οργανώσετε μίνι-κρουαζιέρες στον Αμβρακικό Κόλπο από το λιμάνι της Πρέβεζας.

Για πληροφορίες για το οικοσύστημα του Αμβρακικού αρμόδιος φορέας είναι ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού ΚόλπουΛευκάδας (τηλ. 2681071919, e-mail: foreas_amvrakikou@yahoo.gr)

Υπέροχη θέα του Αμβρακικού Κόλπου μπορείτε να έχετε από την αρχαία πόλη της Κασσώπης στην κοινότητα Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας.

Share:
Newsletter
Visit Preveza και στο email σας! Κάντε εγγραφή